Všechny články

Bezpečnostní pravidla

10.03.2023

Cestování autobusem může být velmi pohodlnou a cenově dostupnou alternativou k letadlům a vlakům. Nicméně, stejně jako u jakéhokoli jiného způsobu cestování, je důležité dodržovat pravidla bezpečnosti. V následujícím článku se budeme zabývat pravidly bezpečnosti pro cestování autobusem linkové mezinárodní dopravy z hlediska cestujícího.

Dodržujte pravidla autobusové společnosti 

Každá autobusová společnost má svá vlastní pravidla a postupy, které musí cestující dodržovat. Je důležité se seznámit s těmito pravidly předem a dodržovat je během cesty. Tato pravidla mohou zahrnovat například pravidla týkající se používání bezpečnostních pásů, omezení na množství zavazadel a omezení jídla a pití v autobuse.

Používejte bezpečnostní pásy 

Bezpečnostní pásy jsou povinné většinou v zemích Evropské unie, včetně mezinárodní autobusové dopravy. Cestující by měli vždy používat bezpečnostní pásy během jízdy a nesnažit se je vypnout nebo si je sundat během jízdy.

Nenechávejte zavazadla nehlídaná 

Zavazadla by měla být vždy umístěna na předepsaných místech v autobuse a nenechávat je bez dozoru. V některých případech mohou být cestující odpovědni za ztrátu či krádež zavazadel, pokud nebudou dodrženy pravidla týkající se jejich uložení.

Dodržujte pokyny řidiče a průvodčího 

Řidič a průvodčí jsou zodpovědní za bezpečnost všech cestujících na palubě autobusu. Cestující by měli dodržovat pokyny řidiče a průvodčího a nesnažit se narušit průběh cesty.

Dodržujte místní zákony a předpisy 

Cestující by měli dodržovat místní zákony a předpisy, včetně těch týkajících se konzumu alkoholu a tabákových výrobků.